Vinkkejä padelkengän valintaan

Tarvitsetko apua padelkengän valinnassa? Kokosimme tähän artikkeliin vinkit, jotka auttavat sinua löytämään sopivan kengän pelikentille.

Ensimmäiseksi on tärkeää miettiä, kuinka usein käyt pelaamassa. Aktiivinen pelaaja tarvitsee laadukkaamman kengän, joka kestää käyttöä pidempään. Tällaiset kengät ovat hinnaltaan usein hieman kalliimpia. Hyvä padelkenkä pienentää loukkaantumisriskiä huomattavasti ja siihen panostaminen maksaa nopeasti itsensä takaisin. Kengän tulisi olla tukeva ja mukautua lajille ominaisiin äkkinäisiin liikkeisiin. Huomion arvoisia ominaisuuksia padelkengässä ovatkin sen pohja ja tuki.

Pohja

Padelkengän pohja on suunniteltu antamaan maksimaalinen pito sekä mahdollistamaan äkkinäiset ja nopeat liikkeet kentällä. Kengän pohja on paksu ja sen kuviointi voimakasta kitkan tuottamista varten. Näin pelaajan on helppo stabiloida lyöntiasento pelitilanteissa. Suomessa padelia pelataan pääosin hiekkakentillä, johon sopii hyvin ’’Clay Sula’’ -kalanruotokuvioinen pohja. Esimerkiksi sisäpelikengän pito-ominaisuudet eivät riitä padelkentille, sillä kenkä on suunniteltu hyvin erilaiselle, kovapintaiselle alustalle.

Tuki

Laadukas padelkenkä on hyvin tuettu nilkan, kantapään sekä varpaiden osalta. Hyvä tuki ehkäisee liiallista rasitusta sekä loukkaantumisia. Hyökkäävälle pelaajalle hyvä valinta on joustava ja kevyt kenkä, joka antaa sopivan tuen ja hyvän kontrollin käännöksiin. Puolustava pelaaja liikkuu paljon sivuttaisuunnassa eli tarvitaan vakaa kenkä, jossa tuki on painottunut kengän sivuille. Hieman painavamman pelaajan on hyvä valita rakenteeltaan erityisesti kantapään kohdalta tukeva kenkä. Painoltaan kevyemmälle pelaajalle riittää sirompi kenkä, joka usein on myös ominaisuuksiltaan nopeampi.

Istuvuus

Padelkengän tulisi istua jalkaan napakasti, mutta ei kuitenkaan niin, että se puristaa. Tärkeintä on, että kenkä ei purista varpaista, eikä jalka pääse liukumaan kengän sisällä.

Voiko tenniskengillä pelata padelia?

Useat tenniskengät soveltuvat hyvin myös padelkentille. Kenkien ominaisuudet eroavat toisistaan lähinnä vakauden ja pidon osalta, sillä lajeissa on erilaiset pelialustat sekä omat ainutlaatuiset liikkumistavat. Tenniksessä liike on pääasiassa sivulinjalta toiselle, kun taas padelissa liike on edestakaista verkon ja takalasin välissä. Näiden ominaisuuksien vuoksi padelkenkä on kevyempi ja nopeampi, sillä sen ei tarvitse olla yhtä vahvistettu kuin tenniskengän. Tenniskengät, joiden tuotenimessä esiintyy ”Clay” sana ovat ominaisuuksiltaan lähimpänä varsinaista padelkenkää.

Padelmailojen verkkokaupasta ja shopilta löydät laadukkaita padelkenkiä sekä naisille että miehille. Kevään aikana kenkävalikoimamme laajenee entisestään. Kenkiä pääset testailemaan paikan päällä shopillamme osoitteessa Linnunrata 21, 90440 Kempele. Tervetuloa ostoksille!

-Ansku / Padelmailat

Lue myös